Rolada schabowa faszerowana pieczarkami
Składniki:
80 dkg schabu
Farsz
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól pieprz tymianek
5 dkg sera żółtego
2 łyżki tłuszczu
zielona pietruszka
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy w środku robimy nacięci
oprószamy solą pieprzem tymiankiem
Pieczarki
pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na maśle
doprawiamy solą pieprzem
doprawiamy solą pieprzem
odparowujemy nadmiar płynu studzimy
dodajemy starty ser farsz posiekaną pietruszkę
dodajemy starty ser farsz posiekaną pietruszkę
farsz mieszamy
otwór w mięsie napełniamy farszem
otwór w mięsie napełniamy farszem
wierzch mięsa smarujemy masłem
dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy godzinę w 190 st pod przykryciem
po tym czasie pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut
powstały sos przecedzamy zagęszczamy mąką zagotowujemy
dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy godzinę w 190 st pod przykryciem
po tym czasie pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut
powstały sos przecedzamy zagęszczamy mąką zagotowujemy