Kotlet schabowy pod kołderką
Składniki:
3 plastry schabu
3 łyżki majonezu
10 dkg sera żółtego
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy francuskiej
sól pieprz
Wykonanie:
mięso lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
smarujemy majonezem musztardą zmiażdżonym czosnkiem
mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego
wierzch posypujemy startym serem
pieczemy 40 minut w 190 st
Składniki:
3 plastry schabu
3 łyżki majonezu
10 dkg sera żółtego
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy francuskiej
sól pieprz
Wykonanie:
mięso lekko rozbijamy oprószamy solą pieprzem
smarujemy majonezem musztardą zmiażdżonym czosnkiem
mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego
wierzch posypujemy startym serem
pieczemy 40 minut w 190 st