Omlet pekiński
Składniki:
4 jajka
1 czerwona cebula
3 liście kapusty pekińskiej
1 marchewka
10 dkg wędliny
sól pieprz
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę cebule
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na tłuszczu około 10 minut mieszamy
dodajemy poszatkowaną kapustę dusimy 3 minuty
jajka rozbijamy doprawiamy solą pieprzem mieszamy
masę jajeczną wlewamy na patelnię układamy plasterki wędliny
omlet smażymy na wolnym ogniu 3 minuty zdejmujemy na talerz
odwracamy smażymy z drugiej strony
Składniki:
4 jajka
1 czerwona cebula
3 liście kapusty pekińskiej
1 marchewka
10 dkg wędliny
sól pieprz
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
cebulę kroimy w kosteczkę cebule
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na tłuszczu około 10 minut mieszamy
dodajemy poszatkowaną kapustę dusimy 3 minuty
jajka rozbijamy doprawiamy solą pieprzem mieszamy
masę jajeczną wlewamy na patelnię układamy plasterki wędliny
omlet smażymy na wolnym ogniu 3 minuty zdejmujemy na talerz
odwracamy smażymy z drugiej strony