Sernik klasyczny
Składniki:
herbatniki
1 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
8 jajek
2 budynie waniliowe
200 ml śmietany 30 %
1/2 kostki masła
Wykonanie :
mielony ser łączymy z jajkami obiema cukrami
dodajemy stopione masło budynie śmietanę
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
wykładamy na blaszkę 30 x 20 cm
1 kg sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
8 jajek
2 budynie waniliowe
200 ml śmietany 30 %
1/2 kostki masła
Wykonanie :
mielony ser łączymy z jajkami obiema cukrami
dodajemy stopione masło budynie śmietanę
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
wykładamy na blaszkę 30 x 20 cm
wyłożoną papierem do pieczenia i herbatnikami
sernik pieczemy godzinę w 170 st
sernik pieczemy godzinę w 170 st