Sernik z nerkowców
Składniki:
Spód
1.5 szklanki orzechów włoskich
1.5 szklanki daktyli
2 łyżki oleju kokosowego
Masa
3 szklanki orzechów nerkowca
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki miodu
2 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:
orzechy daktyle olej miksujemy
formę 18 cm wykładamy masą dokładnie dociskamy
dajemy do lodówki na 30 minut
Masa
orzechy zalewamy wodą moczymy 4 godziny odcedzamy
dolewamy śmietanę miód olej całość miksujemy
na spód wykładamy masę orzechowa
sernik dajemy do lodówki na 2 godziny
wierzch posypujemy mielonymi orzechami
Składniki:
Spód
1.5 szklanki orzechów włoskich
1.5 szklanki daktyli
2 łyżki oleju kokosowego
Masa
3 szklanki orzechów nerkowca
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki miodu
2 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:
orzechy daktyle olej miksujemy
formę 18 cm wykładamy masą dokładnie dociskamy
dajemy do lodówki na 30 minut
Masa
orzechy zalewamy wodą moczymy 4 godziny odcedzamy
dolewamy śmietanę miód olej całość miksujemy
na spód wykładamy masę orzechowa
sernik dajemy do lodówki na 2 godziny
wierzch posypujemy mielonymi orzechami