Biszkopt uniwersalny
Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy do białości
dolewamy olej przesiane obie mąki z proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy do tortownicy 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
biszkopt pieczemy około 40 minut w 170 st
Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy do białości
dolewamy olej przesiane obie mąki z proszkiem
ciasto mieszamy wykładamy do tortownicy 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
biszkopt pieczemy około 40 minut w 170 st