Ciasto z budyniem i jabłkami
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Budyń
3 budynie czekoladowe
1 litr mleka
1/2 szklanki cukru
8 jabłek
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
dodajemy żółtka cukier śmietanę proszek sól
ciasto wyrabiamy schładzamy w lodówce 30 minut
Budyń
budynie gotujemy na mleku
ciasto kruche dzielimy na 2 części
większą część ciasta dajemy na blachę 25 x 30
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy ciepły budyń
a na niego dajemy cząstki jabłek oraz pozostałe ciasto
pieczemy około 50 minut w 170 stopniach
Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki śmietany kwaśnej
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Budyń
3 budynie czekoladowe
1 litr mleka
1/2 szklanki cukru
8 jabłek
Wykonanie:
mąkę z margaryną siekamy nożem
dodajemy żółtka cukier śmietanę proszek sól
ciasto wyrabiamy schładzamy w lodówce 30 minut
Budyń
budynie gotujemy na mleku
ciasto kruche dzielimy na 2 części
większą część ciasta dajemy na blachę 25 x 30
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy ciepły budyń
a na niego dajemy cząstki jabłek oraz pozostałe ciasto
pieczemy około 50 minut w 170 stopniach