Naleśniki a`la pizza
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 jajko
2 łyżki stopionego masła
sól
Farsz
30 dkg kiełbasy
20 dkg pieczarek
1 mała cebula
15 dkg sera żółtego
sól pieprz
2 łyżki masła
6 łyżek keczupu
Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajko sól stopione masło
dokładnie mieszamy ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażymy odparowujemy nadmiar płynu
dodajemy pokrojoną wędlinę paprykę przesmażamy
doprawiamy solą pieprzem studzimy
do farszu dajemy 1/2 startego sera dokładnie mieszamy
placki smarujemy keczupem nakładamy porcję farszu składamy
naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem
na wierzch dajemy pozostały starty ser
zapiekamy w 190 st aż ser się rozpuści
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 jajko
2 łyżki stopionego masła
sól
Farsz
30 dkg kiełbasy
20 dkg pieczarek
1 mała cebula
15 dkg sera żółtego
sól pieprz
2 łyżki masła
6 łyżek keczupu
Wykonanie:
mąkę wodę mleko jajko sól stopione masło
dokładnie mieszamy ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażymy odparowujemy nadmiar płynu
dodajemy pokrojoną wędlinę paprykę przesmażamy
doprawiamy solą pieprzem studzimy
do farszu dajemy 1/2 startego sera dokładnie mieszamy
placki smarujemy keczupem nakładamy porcję farszu składamy
naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem
na wierzch dajemy pozostały starty ser
zapiekamy w 190 st aż ser się rozpuści