Paszteciki z boczkiem
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
sól
3 łyżki oleju
1 szklanka wody
Farsz:
15 dkg chudego gotowanego boczku
2 średnie jabłka
1 ząbek czosnku
1 cebula czerwona
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
z podanych składników mieszamy ciasto naleśnikowe
zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Do panierowania
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
1/3 szklanki mleka
bułka tarta
Farsz:
cebule boczek czosnek drobno kroimy
jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
zanurzamy w masie obtaczamy bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
sól
3 łyżki oleju
1 szklanka wody
Farsz:
15 dkg chudego gotowanego boczku
2 średnie jabłka
1 ząbek czosnku
1 cebula czerwona
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
z podanych składników mieszamy ciasto naleśnikowe
zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Do panierowania
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
1/3 szklanki mleka
bułka tarta
Farsz:
cebule boczek czosnek drobno kroimy
jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz składamy
zanurzamy w masie obtaczamy bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron