Składniki:
70 dkg mielonego sera
1 szklanka cukru
2 duże jajka
2 łyżki maki pszennej
2 duże jajka
2 łyżki maki pszennej
2 łyżki maki ziemniaczanej
1 serek mascarpone
2 serki homogenizowane
okrągłe biszkopty
Nasączenie biszkoptów
1/2 szklanki mocnej kawy
kakao do posypania
Poncz
1/2 szklanki mocnej kawy
1 kieliszek likieru
składniki ponczu mieszamy
Wykonanie:
do miski dajemy ser oba serki jajka obie mąki cukier
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
do formy 22 cm wyłożoną papierem do pieczenia
1/3 masy serowej dajemy do formy
a na nią układamy nasączone biszkopty
oprószamy kakao dajemy pozostały ser
sernik pieczemy około 50 w 170 st
studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach
na wierzch układamy napączowane biszkopty posypujemy kakao