Zapiekanka
Składniki:
5 dużych ziemniaków
60 dkg łopatki
1 cebula
5 ogórków kiszonych
15 dkg boczku wędzonego
15 dkg sera żółtego
sól pieprz
Wykonanie:
mięso boczek kroimy w kostkę cebulkę kroimy w piórka całość podsmażamy
15 dkg sera żółtego
sól pieprz
Wykonanie:
mięso boczek kroimy w kostkę cebulkę kroimy w piórka całość podsmażamy
doprawiamy solą pierzem
mięso dokładnie mieszamy z pokrojonymi ogórkami
dajemy do naczynia żaroodpornego
zapiekankę pieczemy 60 minut w 180 st pod przykryciem
mięso dokładnie mieszamy z pokrojonymi ogórkami
dajemy do naczynia żaroodpornego
zapiekankę pieczemy 60 minut w 180 st pod przykryciem
po tym czasie układamy plasterki ziemniaków posypujemy startym serem
ponownie zapiekamy 30 minut w 180 st