Składniki:
1/2 małej główki młodej kapusty
4 łodygi selera naciowego
garść rzodkiewek
1 czerwona cebula
zielona pietruszka szczypiorek
Sos
1 łyżka majonezu
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 duży ząbek czosnku
sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny
cukier do smaku
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
seler naciowy obieramy w włókien
rzodkiewkę seler kroimy w plasterki cebulę kroimy w piórka
pietruszkę szczypiorek siekamy
pietruszkę szczypiorek siekamy
Sos
majonez mieszamy z śmietaną
dodajemy zmiażdżony czosnek sól pieprz sok z cytryny
surówkę mieszamy z sosem dajemy na 30 minut do lodówki
surówkę mieszamy z sosem dajemy na 30 minut do lodówki