Naleśniki z młoda kapustą i pieczarkami
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3 łyżki stopionego masła
1 szklanka wody
3 łyżki stopionego masła
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
sól pieprz kurkuma
Farsz:
30 dkg pieczarek
Wykonanie:
do miski dodajemy wodę mleko mąkę jajka
Farsz:
30 dkg pieczarek
1 cebula
1/2 główki młodej kapusty
2 łyżki masła
sól pieprz majeranek
obrane pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy z cebulą
dodajemy drobno poszatkowaną kapustę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy niewielką ilością wody
całość dusimy 15 minut pod przykryciem
farsz dokładnie mieszamy
Wykonanie:
do miski dodajemy wodę mleko mąkę jajka
doprawiamy solą pieprzem kurkumę
dolewamy stopione masło
ciasto naleśnikowe mieszamy zostawiamy na 30 minut
smażymy na suchej patelni
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
smażymy na złoty kolor z obu stron lub zapiekamy w piekarniku