okrągłe biszkopty
forma 10 x 30 cm
Jabłka
1 kg jabłek
1 galaretka cytrynowa
Śmietana
250 ml śmietany 30 %
1.5 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
Jabłka
1 kg jabłek
1 galaretka cytrynowa
Śmietana
250 ml śmietany 30 %
1.5 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
4 łyżki masy krówkowej
płatki migdałowe
Wykonanie:
jabłka kroimy w kosteczkę dajemy do rondla
smażymy aż będą szkliste około 10 minut
dosypujemy suchą galaretkę mieszamy studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy paroma łyżkami wrzącej wody
płatki migdałowe
Wykonanie:
jabłka kroimy w kosteczkę dajemy do rondla
smażymy aż będą szkliste około 10 minut
dosypujemy suchą galaretkę mieszamy studzimy
Śmietana
żelatynę zalewamy paroma łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę masę krówkową całość mieszamy
na biszkopty wykładamy tężejące jabłka studzimy a na nie dajemy śmietanę
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy płynną żelatynę masę krówkową całość mieszamy
na biszkopty wykładamy tężejące jabłka studzimy a na nie dajemy śmietanę
wierzch ciasta posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin