Kotlety mielone z pastą jajeczną i pieczonymi ziemniakami
Składniki :
1/2 kg mielonej łopatki
Składniki :
1/2 kg mielonej łopatki
1 jajko
1/2 cebuli
3 łyżki bułki tartej
1/2 cebuli
3 łyżki bułki tartej
sól pieprz słodka papryka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Farsz
2 jajka
2 łyżki majonezu
sól pieprz
sól pieprz
zielona pietruszka
jajka kroimy w kosteczkę
dodajemy majonez posiekana pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem
farsz mieszamy
Ziemniaki
8 ziemniaków
sól pieprz zioła prowansalskie
2 łyżki oliwy
ziemniaki kroimy w cząstki
8 ziemniaków
sól pieprz zioła prowansalskie
2 łyżki oliwy
ziemniaki kroimy w cząstki
oprószamy solą pieprzem ziołami
polewamy oliwą dajemy do naczynia żaroodpornego
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem
polewamy oliwą dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy 35 minut w 190 st
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem
dodajemy pokrojoną cebulę bułkę masę
mięsną dokładnie mieszamy
formujemy placek do środka dajemy łyżkę pasty spłaszczamy
formujemy placek do środka dajemy łyżkę pasty spłaszczamy
kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto brązowy kolor
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto brązowy kolor