1 szklanka mąki
1/2 szklanki cydru
1/2 szklanki mleka
2 jajka
2 łyżki stopionego masła
Jabłka
3 duże jabłka
1 łyżka masła
1/3 szklanki cydru
1/3 szklanki cydru
25 dkg serka śmietankowego
Wykonanie:
Wykonanie:
do miski dajemy mleko cydr jajka mąkę masło
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 20 minut
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 20 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Jabłka
obrane jabłka kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
Jabłka
obrane jabłka kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle
dolewamy cydr dusimy 10 minut pod przykryciem studzimy
naleśniki smarujemy serkiem dajemy jabłka
naleśniki składamy wierzch posypujemy cukrem pudrem
naleśniki smarujemy serkiem dajemy jabłka
naleśniki składamy wierzch posypujemy cukrem pudrem