Składniki:
1 kg mielonego sera białego
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
6 jajek
1 budyń
200 ml śmietanki 30 %
3 łyżki kaszy manny
herbatniki czekoladowe
3 łyżki kaszy manny
herbatniki czekoladowe
Jabłka
1 kg jabłek
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
obrane jabłka kroimy na cząstki
dajemy na patelnię z cukrem i masłem
jabłka karmelizujemy około 10 minut
Wykonanie:
do miksera dajemy jajka oba cukry ser śmietanę kaszę mannę budyń
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
formę 20 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia
układamy herbatniki
a na nie karmelizowane jabłka masę serową
sernik pieczemy w 170 st godzinę
sernik pieczemy w 170 st godzinę
wierzch posypujemy startą czekoladą