Mój kanał na YouTube

Translate

Kapsalon holenderski


Kapsalon holenderski

Składniki:
1 filet z kurczaka
30 dkg frytek
2 pomidory
kawałek zielonego ogórka
kilka liści kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej cebuli
3 łyżki keczupu pikantny
7 dkg sera żółtego
sól pieprz oregano curry
1 łyżka tłuszczu

Sos czosnkowy
3 łyżki majonezu
1 łyżka kwaśnej śmietany
3 ząbki czosnku zmiażdżonego czosnku
sól pieprz 
składniki dokładnie mieszamy

Wykonanie:
filet kroimy w kostkę doprawiamy solą pieprzem 
smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 minut mieszamy
frytki smażymy na rozgrzany tłuszczu 
lub pieczemy w piekarniku na rumiano
w formie 11 x 25 wykładamy frytki 
posypujemy startym serem zapiekamy w 200 st
wyjmujemy z piekarnika polewamy keczupem 
układamy poszatkowaną kapustę pokrojone pomidory ogórki 
cebulę pokrojoną w piórka
wierzch polewamy sosem czosnkowym