Sernik teściowejSkładniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki oleju
1 jajko
1 duża łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
składniki ciasta dajemy do miski dokładnie mieszamy
Ser
Wykonanie :
ser łączymy z jajkami cukrem dodajemy budyń śmietanę
masę serową bardzo dokładnie ucieramy dzielimy na 2 części
1 kg sera białego
1 szklanka cukru
3 jajka
1 budyń
200 ml śmietany
1 szklanka cukru
3 jajka
1 budyń
200 ml śmietany
1/2 szklanki mielonego maku
10 dkg rodzynek
Wykonanie :
ser łączymy z jajkami cukrem dodajemy budyń śmietanę
masę serową bardzo dokładnie ucieramy dzielimy na 2 części
do jednej części sypujemy mak mieszamy
a do drugiej część sera dajemy rodzynki mieszamy
do formy 17 x 27 cm wyłożonej papierem do pieczenia
do formy 17 x 27 cm wyłożonej papierem do pieczenia
dajemy ciasto a na nie masę makową dajemy masę serową
sernik pieczemy godzinę w 170 st
sernik pieczemy godzinę w 170 st
wierzch posypujemy startą czekoladą