Składniki:
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mocnej kawy
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mocnej kawy
1/2 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szczypta soli
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
szczypta soli
2 Ciasto
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mielonych orzechów
1 szklanka mielonego maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
1 szklanka masy krówkowej
1 czekolada
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao proszek dolewamy kawę olej
ciasto dokładnie mieszamy
przekładamy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto dokładnie mieszamy
przekładamy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st