Składniki:
1 szklanka białek
20 dkg mielonego maku
10 dkg masła
20 dkg mielonego maku
10 dkg masła
1 łyżka kakao
1 szklanki cukru
1/2 szklanki kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanki cukru
1/2 szklanki kaszy manny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dajemy mak kakao kasze mannę proszek stopione masło
masę makową dokładnie mieszamy
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dajemy mak kakao kasze mannę proszek stopione masło
masę makową dokładnie mieszamy
wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm wyłożoną papierem do pieczenia
wierzch posypujemy płatkami migdałowymi
ciasto pieczemy około 50 minut w 170 st