Ciasto miodowe z jabłkami i budyniem
Składniki:4 jajka
1/2 szklanki cukru
3 łyżki miodu
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Budyń
2 budynie
3 szklanki mleka
4 łyżki cukru
5 jabłek
cynamon płatki migdałowe
Wykonanie:
jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę
5 jabłek
cynamon płatki migdałowe
Wykonanie:
jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej miód dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto dokładnie wykładamy do formy 27 x 17 cm
ciasto dokładnie wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy pokrojone jabłka oprószone cynamonem
a na nie dajemy budyń
wierzch ciasta posypujemy migdałami
pieczemy w 170 st około 50 minut