Mój kanał na YouTube

Translate

Seromak z wiaderka






Seromak z wiaderka


Składniki:
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
3 jajka
1 budyń
1 łyżeczka proszku do pieczenia
wanilia do smaku

Mak
20 dkg mielonego maku
1 szklanka wody
1/2 szklanki cukru
2 łyżki masła
1 jajko
garść rodzynek i orzechów

Wykonanie :
Ser
jajkami ucieramy z cukrem na puszystą masę
dosypujemy budyń proszek dolewamy kilka kropli wanilii
masę serową bardzo dokładnie mieszamy

Mak
mak zalewamy szklanką gorącej wody mieszamy zostawiamy na 30 minut
dodajemy masło jajko bakalie masę makową mieszamy
formę 17 x 27 cm wykładamy papierem do pieczenia 
dajemy masę serową a na nią masę makową 
pieczemy godzinę w 170 st 
wierzch posypujemy cukrem pudrem