Składniki:
6 dużych jajek
3/4 szklanka mąki
10 dkg masła
2 szklanki mielonego maku
1 szklanka cukru
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mak przesianą mąkę z proszkiem dolewamy stopione masło
ciasto delikatnie mieszamy
2 szklanki mielonego maku
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
4 serki homogenizowane po 150 g
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru
1 budyń
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy serki budyń masę mieszamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mak przesianą mąkę z proszkiem dolewamy stopione masło
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy na blaszkę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy masę serową
makowiec pieczemy w godzinę w 170 st