Składniki:
2.5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 szklanka białek
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poncz
1 szklanka białek
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poncz
1,5 szklanko mleka
2 łyżki kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki cukru
1 szklankę mleka gotujemy
w pozostałym mleku mieszamy mąkę kawę kakao cukier
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
gotujemy 2 minuty mieszamy
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
ciasto nakłuwamy wierzch ciasta polewamy ponczem