Kotlety z cukinii i pieczarek
Składniki:
1.5 średniej cukinii
6 dużych pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
garść koperku
tłuszcz do smażenia
bułka tarta
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
garść koperku
tłuszcz do smażenia
bułka tarta
Wykonanie:
obrane pieczarki kroimy na plasterki
podsmażamy na maśle z cebulą
odparowujemy nadmiar płynu miksujemy
cukinie ścieramy na tarce o drobnych oczkach
cukinie ścieramy na tarce o drobnych oczkach
oprószamy solą dodajemy na sitko aby się pozbyć nadmiaru płynu
dodajemy mąkę jajko pieczarki posiekany koperek
masę dokładnie mieszamy
masę dokładnie mieszamy
formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy z obu stron na złoty kolor
smażymy z obu stron na złoty kolor