Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru
szczypta soli
2 łyżki masła
szczypta soli
2 łyżki masła
wanilia
Nadzienie
Nadzienie
2 łyżki masła
1 szklanka orzechów
1 szklanka rodzynek
4 łyżki cukru
3/4 szklanki śmietanki 30 %
cynamon
na patelnię dajemy masło orzechy rodzynki cukier cynamon
dolewamy śmietankę mieszamy całość gotujemy 5 -10 minut
Sos
10 dkg czekolady
śmietanka
masło
składniki sosu podgrzewamy
Wykonanie:
mąkę jajka mleko wodę stopione masło sól cukier mieszamy
ciasto zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
smarujemy nadzieniem składamy
wierzch naleśników polewamy sosem