Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki stopionego masła
Farsz:
30 dkg świeżego szpinaku
1/2 kg sera białego
Farsz:
30 dkg świeżego szpinaku
1/2 kg sera białego
1/2 szklanki śmietanki
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól pieprz
Sos
1/2 szklanki jogurtu
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie łączymy
Wykonanie:
do miski dajemy wodę mleko masło mąkę sól jajka
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól pieprz
Sos
1/2 szklanki jogurtu
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 ząbki czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie łączymy
Wykonanie:
do miski dajemy wodę mleko masło mąkę sól jajka
mieszamy ciasto zostawiamy na 30 minut
Farsz:
opłukany szpinak podsmażamy z cebulą czosnkiem na maśle
doprawiamy solą pieprzem
ser dokładnie mieszamy z śmietanką
Farsz:
opłukany szpinak podsmażamy z cebulą czosnkiem na maśle
doprawiamy solą pieprzem
ser dokładnie mieszamy z śmietanką
na naleśniki nakładamy ser szpinak zwijamy w rulon
zapiekamy na patelni lub piekarniku 25 minut w 190 st
zapiekamy na patelni lub piekarniku 25 minut w 190 st
naleśniki podajemy z sosem czosnkowym