Składniki :
4 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 łyżka kakao
1.5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 łyżka kakao
1 duża łyżka zmiksowanego szpinaku
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa
1/3 tabliczki czekolady
1 łyżeczka masła
składniki polewy rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 3 części
do jednej części ciasta dodajemy kakao mieszamy
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 3 części
do jednej części ciasta dodajemy kakao mieszamy
do drugiej części ciasta dodajemy szpinak mieszamy
ciasto wykładamy łyżką do formy 24 cm wysmarowanej masłem
ciasto wykładamy łyżką do formy 24 cm wysmarowanej masłem
ciasto jasne kakaowe szpinakowe
babkę pieczemy w 170 st około 45 minut
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą posypujemy posypką