Składniki :
1 duże jajko
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Krem
25 dkg masła
3/4 szklanki cukru pudru
30 dkg kremowego serka
starta czekolada
składniki kremu dokładnie ucieramy
Brzoskwinie
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki zalewamy szklanką wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
łączymy z pokrojonymi brzoskwiniami
Wykonanie:
do miski dajemy jajko cukier dolewamy olej mleko
dodajemy kakao mąkę proszek sodę
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27 x 1`7 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 35 minut
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27 x 1`7 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 35 minut
na ostudzone ciasto wykładamy krem
ciasto kroimy na pół obie części ciasta smarujemy kremem
wykładamy tężejącą galaretkę z brzoskwiniami
ciasto wdajemy do lodówki na 2 godziny lub całą noc