3 szklanki mąki pszennej
5 dkg masła
20 dkg sera białego
3 jajka
3 jajka
sól wanilia
tłuszcz do smażenia
Rozczyn
1.5 szklanki mleka
3 dkg drożdży
3 dkg drożdży
3 łyżki cukru
Wykonanie:
do letniego mleka dajemy cukier drożdże mieszamy
Wykonanie:
do letniego mleka dajemy cukier drożdże mieszamy
rozczyn zostawiamy na 10 minut
mąkę dajemy do miski dodajemy zmiksowany ser rozczyn jajka sól wanilię
mąkę dajemy do miski dodajemy zmiksowany ser rozczyn jajka sól wanilię
ciasto bardzo dokładnie wyrabiamy
zostawiamy w ciepłem miejscu aż podwoi objętość pod przykryciem
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoto kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoto kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem