Zupa z młodej kapusty
Składniki:
1 główka młodej kapusty
2 litry wywaru z drobiu
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 selera
2 ziemniaki
kawałek por
zielona pietruszka koperek
sól pieprz kminek
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
kawałek por
zielona pietruszka koperek
sól pieprz kminek
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
Wywar
1 korpus z kurczaka
opłukany korpus przekładamy do dużego garnka
zalewamy 3 litrami zimnej wody solimy
gotujemy 2 godziny na małym ogniu
Wykonanie:
Wykonanie:
warzywa kroimy w kostkę przekładamy do garnka
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
zalewamy wrzącym wywarem gotujemy 40 minut
dajemy posiekany koperek zieloną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie
zalewamy wrzącym wywarem gotujemy 40 minut
dajemy posiekany koperek zieloną pietruszkę