Mini beza Pawłowa
Składniki:
1 szklanka białek
1 szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka octu lub soku z cytryny
Śmietana
1 szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka octu lub soku z cytryny
Śmietana
200 ml śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
40 dkg ulubionych owoców
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
przekładamy do worka cukierniczego
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę ocet masę mieszamy
przekładamy do worka cukierniczego
wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
suszymy w 120 st 20 minut 1/2 godzinę w 100 s
suszymy w 120 st 20 minut 1/2 godzinę w 100 s
na bezy wyciskamy rozetki śmietany dosypujemy owocami