Składniki:
1 średni kalafior
1 duży zielony ogórek
3 ugotowane jajka
1 czerwona cebula
garść koperku
2 łyżki majonezu
2 ząbki zmiażdżonego czosnku
1 łyżka musztardy
sól pieprz sok z cytryny
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki gotujemy 8 minut
3 ugotowane jajka
1 czerwona cebula
garść koperku
2 łyżki majonezu
2 ząbki zmiażdżonego czosnku
1 łyżka musztardy
sól pieprz sok z cytryny
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki gotujemy 8 minut
w osolonej wodzie ze szczypta cukru soku z cytryny
wyjmujemy osuszamy na sitku studzimy
cebulę kroimy w piórka jajka ogórki kroimy w kostkę koperek siekamy
dodajemy czosnek majonez musztardę sól pieprz
wyjmujemy osuszamy na sitku studzimy
cebulę kroimy w piórka jajka ogórki kroimy w kostkę koperek siekamy
dodajemy czosnek majonez musztardę sól pieprz
sałatkę mieszamy