Składniki :
20 dkg ciasteczek
1/2 szklanki orzechów włoskich
10 dkg masła
Ser
1/2 kg mielonego sera białego
1/2 szklanki orzechów włoskich
10 dkg masła
Ser
1/2 kg mielonego sera białego
1/2 szklanki mleka
1 szklanka orzechów
1/2 litra śmietany30%
3/4 szklanki cukru
6 łyżeczek żelatyny
1 szklanka orzechów
1/2 litra śmietany30%
3/4 szklanki cukru
6 łyżeczek żelatyny
mielone orzechy do posypania
Wykonanie:
herbatniki dokładnie rozdrabniamy
Wykonanie:
herbatniki dokładnie rozdrabniamy
dodajemy masło mielone orzechy mieszamy
formę 22 cm wykładamy masą ciasteczkową
formę 22 cm wykładamy masą ciasteczkową
dokładnie dociskamy dajemy do lodówki na 30 minut
Ser
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy płynną żelatynę ser
masę mieszamy dzielimy na dwie części
do jednej części sera dodajemy orzechy mieszamy
na masę herbatnikową dajemy masę serową a na nią masę orzechową
na masę herbatnikową dajemy masę serową a na nią masę orzechową
boki posypujemy orzechami
sernik dajemy do lodówki na parę godzin
sernik dajemy do lodówki na parę godzin