Naleśniki z kalafiorem
2 szklanki mąki pszennej
3 jajka
3 łyżki stopionego masła
1.5 szklanki wody
3 łyżki stopionego masła
1.5 szklanki wody
sól pieprz curry
Farsz:
1 średni kalafior
Wykonanie:
jajka dajemy do miski dodajemy wodę mąkę
Farsz:
1 średni kalafior
garść płatków migdałowych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
15 dkg sera żółtego
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
jajka dajemy do miski dodajemy wodę mąkę
doprawiamy solą pieprzem curry dolewamy stopione masło
ciasto naleśnikowe mieszamy zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
Farsz:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z cukrem curry
dodajemy starty ser koncentrat posiekany koperek pietruszkę
doprawiamy sola pieprzem curry
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
smażymy na złoty kolor z obu stron
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
smażymy na złoty kolor z obu stron