Sernik z wiaderka łaciaty
Składniki:1 szklanka białek
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
Ciasto 2
4 duże białka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku
Ser
Ciasto 2
4 duże białka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku
Ser
1 kg sera z wiaderka
2 jajka
2 budynie
2 budynie
1 szklanka cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy budynie proszek masę mieszamy
Wykonanie:
1 ciasto
białka ucieramy z cukrem na sztywno
dodajemy mąkę z kakao proszkiem dolewamy mleko olej
Wykonanie:
1 ciasto
białka ucieramy z cukrem na sztywno
dodajemy mąkę z kakao proszkiem dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy
2 ciasto
białka ubijamy z cukrem na sztywno
2 ciasto
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy porcjami mąkę proszek
ciasto mieszamy
większą część ciasta kakaowego wykładamy
większą część ciasta kakaowego wykładamy
do formy 25 x 38 cm wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy jasne ciasto
a na nie dajemy masę serową oraz pozostałe oba ciasta
sernik pieczemy godzinę w 170 st