Pierniczki tymiankowe
Składniki:
2,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki miodu
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki masła
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka tymianku
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka tymianku
1 łyżka przyprawy do piernika
cukier puder
Wykonanie:
do rondla dajemy miód cukier masło tymianek przyprawę
masę podgrzewamy studzimy
dolewamy śmietanę dajemy mąkę jajka proszek
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
ciasto wałkujemy foremką wycinamy pierniczki
układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 180 st około 12-15 minut
pieczemy w 180 st około 12-15 minut