Składniki:
1 szklanka białek
1 szklanka maku
1 szklanka cukru
1 szklanka kokosu
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
20 dkg masła
1 budyń
3/4 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
20 dkg masła
1 budyń
3/4 szklanki cukru
1 puszka ananas
1.5 szklanki syropu z ananasa
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę mak kokos proszek
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy
do formy 17 x 27 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
1 szklankę syropu gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy
do formy 17 x 27 wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 40 minut
Krem
1 szklankę syropu gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy zawiesinę budyniową do syropu
gotujemy 2 minuty studzimy
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy po łyżce zimnego budyniu
ucieramy na puszysty krem
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części kremem
dajemy pokrojony ananas
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy kokosem
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy kokosem