Składniki:
80 dkg ryby
1 por biała część
30 dkg pieczarek
1 cytryna
1/2 szklanki białego wina
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki masła
sól pieprz zioła prowansalski
tłuszcz do smażenia
Wykonanie: obrane pieczarki i por kroimy podsmażamy na maśle
sól pieprz zioła prowansalski
tłuszcz do smażenia
Wykonanie: obrane pieczarki i por kroimy podsmażamy na maśle
odparowujemy nadmiar płynu smażymy 10 minut
opłukaną rybę kroimy na kawałki osuszamy
opłukaną rybę kroimy na kawałki osuszamy
oprószamy solą pieprzem ziołami
skrapiamy sokiem z cytryny dajemy do lodówki na 30 minut
rybę smażymy na złoty kolor z obu stron
dodajemy podsmażone pieczarki z por podlewamy winem
całość dusimy 5 minut