Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
1kg mięsa gotowane np : z rosołu
1/2 kg świeżego boczku
20 dkg zaparzonej wątróbli
3 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
3 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
1 szklanka wywaru
4 szt ziela angielskiego
3 liści laurowe
sól pieprz majeranek
Włoszczyzna :
1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera
Wykonanie:
opłukany boczek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
4 szt ziela angielskiego
3 liści laurowe
sól pieprz majeranek
Włoszczyzna :
1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera
Wykonanie:
opłukany boczek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
z włoszczyzną oraz liściem laurowym zielem angielskim
opłukaną wątróbkę gotujemy 5 minut
opłukaną wątróbkę gotujemy 5 minut
wszystkie składniki pasztetu miksujemy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę dokładnie mieszamy z wywarem
masę dokładnie mieszamy z wywarem
dajemy do formy keksowej 11x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pasztet pieczemy w 190 st około 1 godziny