Składniki:
5 jajek
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 szklanka mąki pszennej
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1 galaretka
200 g masła
herbatniki
4 łyżki marmolady
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę proszek dolewamy mleko olej
ciasto mieszamy wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st 40 minut
Krem
galaretkę zalewamy 200 ml wrzącej wody
Krem
galaretkę zalewamy 200 ml wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
masło ucieramy do białości
masło ucieramy do białości
dodajemy tężejącą galaretkę krem mieszamy
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części kremem
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części kremem
wykładamy ciasteczka składamy ciasto
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy czekoladą