Składniki:
80 dkg ziemniaków
1 łyżka tłuszczu
5 dkg boczku wędzonego
sól pieprz
3 cebule
Wykonanie:
wyszorowane ziemniaki w mundurkach
sól pieprz
3 cebule
Wykonanie:
wyszorowane ziemniaki w mundurkach
gotujemy 20 minut obieramy ze skóry kroimy w duża kostkę
cebulę boczek kroimy w kostkę podsmażamy
cebulę boczek kroimy w kostkę podsmażamy
dodajemy ziemniaki obsmażamy na złoty kolor
oprószamy solą pieprzem
podajemy z sadzonymi jajkami
Jajka
podajemy z sadzonymi jajkami
Jajka
4 jajka
2 łyżki tłuszczu
na rozgrzaną patelnię dajemy tłuszcz wbijamy jajka
na rozgrzaną patelnię dajemy tłuszcz wbijamy jajka
smażymy na małym ogniu pod przykryciem
wierzch oprószamy solą pieprzem