Składniki:
2 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa makowa
20 dkg maku mielonego
3/4 szklanki cukru
10 dkg masła
1 budyń
2 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
1/3 szklanki mleka
Wkładka kokosowa
Wkładka kokosowa
5 białek
20 dkg kokosu
3/4 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę kokos masę mieszamy
wykładamy do formy 27 x 17 cm
włożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
Masa makowa
20 dkg maku mielonego
3/4 szklanki cukru
10 dkg masła
1 budyń
1 szklanka wody
olejek migdałowy
garść orzechów rodzynek
garść orzechów rodzynek
do rondla dajemy masło cukier mak olejek
smażymy dolewamy rozmieszany budyń
masę gotujemy 2 minuty mieszamy studzimy
Krem maślany
15 dkg masła
3/4 szklanki cukru pudru
składniki dokładnie ucieramy na puszysty krem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Krem maślany
15 dkg masła
3/4 szklanki cukru pudru
składniki dokładnie ucieramy na puszysty krem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dajemy mleko olej mąkę z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blachę 27 x 17 cm
wyłożona papierem do pieczenia
ciasto delikatnie mieszamy dajemy na blachę 27 x 17 cm
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
ciasto smarujemy kremem
wykładamy zimną masę makową
nakładamy wkładkę kokosową
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny lub całą noc
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny lub całą noc