1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
sól
3 łyżki masła
Farsz:
1 cebula
1 marchewka
25 dkg kapusty kiszonej
25 dkg kapusty kiszonej
30 dkg kapusty białej
25 dkg pieczarek
1 łyżka masła
1 łyżka masła
sól pieprz majeranek
bułka tarta
łuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dajemy wodę mleko mąkę jajko stopione masło sól
łuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dajemy wodę mleko mąkę jajko stopione masło sól
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
naleśniki smażymy na suchej patelni
1- 2 porcje ciasta zostawiamy do obtoczenia
Farsz:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
Farsz:
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy
z startą marchewką pieczarkami
dusimy10 minut pod przykryciem
dodajemy odsączone obie kapusty
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy odsączone obie kapusty
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz dokładnie mieszamy
na naleśniki dajemy porcje farszu składamy
zanurzamy w cieście obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron