Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Farsz
25 dkg pieczarek
1 cebula
10 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
1 łyżka masła
25 dkg pieczarek
1 cebula
10 dkg sera żółtego
sól pieprz tymianek
1 łyżka masła
ser na wierzch do posypania
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru
wycinamy foremką kółka
Farsz
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulką
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
Farsz
obrane pieczarki kroimy podsmażamy z cebulką
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
farsz mieszamy studzimy
krążki ciasta układamy w foremce do babeczek
na ciasto dajemy ser pieczarki ser
krążki ciasta układamy w foremce do babeczek
na ciasto dajemy ser pieczarki ser
pieczemy w 190 st na złoty kolor około 20 minut
wierzch posypujemy startym serem
wierzch posypujemy startym serem