Składniki:
2 duże jajka
1/2 szklanki cukru
2 duże jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 szklanki mąki pszennej
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ser
1 kg sera z wiaderka
2 duże jajka
1 szklanka cukru
2 budynie
2 łyżki maku
1 szklankę wiśni
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy kakao mąkę proszek
dolewamy olej śmietanę
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy na przemiennie
masę serową wiśnie masę makową mieszamy
sernik pieczemy w 170 st około 90 minut