Składniki:
40 dkg suchej fasoli
40 dkg kiełbasy
10 dkg boczku wędzonego
3 ząbki czosnku
3 cebule
sól pieprz majeranek słodka papryka
1 puszka pomidorów
3 ząbki czosnku
3 cebule
sól pieprz majeranek słodka papryka
1 puszka pomidorów
1 marchewka
4 ziele angielskie
2 liść laurowy
Wykonanie:
opłukaną fasolę moczymy na noc odcedzamy ponownie zalewamy wodą
4 ziele angielskie
2 liść laurowy
Wykonanie:
opłukaną fasolę moczymy na noc odcedzamy ponownie zalewamy wodą
gotujemy 90 minut z liściem laurowym i zielem angielskim
cebulkę boczek kroimy w kostkę podsmażamy
do fasoli dajemy marchewkę pokrojoną w kosteczkę gotujemy 30 minut
dodajemy boczek z cebulą pokrojoną kiełbasę zmiksowane pomidory
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
zagotowujemy dodajemy zmiażdżony czosnek