Składniki:
4 jajka
100 ml oleju
100 ml mleka
3/4 szklanki cukru
1.5 szklanki mąki pszennej
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
2 łyżeczki proszku do pieczenia
45 dkg gotowej masy makowej
45 dkg gotowej masy makowej
Polewa
5 dkg białej czekolady
2 łyżki śmietanki
składniki podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki z proszkiem
dolewamy olej mleko mieszamy
1/2 ciasta wykładamy do formy 26 cm wysmarowanej masłem
na ciasto dajemy po łyżce masy makowej pozostałe ciasto
pieczemy w 170 st około godziny
wierzch babki polewamy czekoladą
wierzch babki polewamy czekoladą