Składniki:
6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mielonych orzechów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Krem:
2 szklanki mleka w proszku
40 dkg masła
3/4 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Krem:
2 szklanki mleka w proszku
40 dkg masła
3/4 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki mleka
masło ucieramy dodajemy cukier oba mleka
całość ucieramy na puszysty krem
Polewa:
10 dkg masła1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki mleka
3 łyżki kakao
składniki polewy podgrzewamy mieszamy
Wykonanie:
3 łyżki kakao
składniki polewy podgrzewamy mieszamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę z proszkiem dolewamy mleko i olej
ciasto mieszamy dzielimy na 2 części do jednej części ciasta dajemy orzechy mieszamy
do drugiej części ciasta dajemy kakao mieszamy
ciasto przekładamy do dwóch foremek keksowych 11 x 25 cm
ciasto przekładamy do dwóch foremek keksowych 11 x 25 cm
wyłożonych papierem do pieczenia.
pieczemy w 170 st około 35 minut
pieczemy w 170 st około 35 minut
ciasto kroimy na 1 cm kawałki
smarujemy kremem układamy na przemian
wierzch ciasta polewamy polewą
wierzch ciasta polewamy polewą